stardoll-in-glam

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Που βρίσκεται η ευτυχία;


Γεια σας όμορφοι αναγνώστες μου!
Κοιτώντας στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, θα ανακαλύψουμε πάρα πολλά αναγνώσματα μεγάλης έκτασης, από σύμβουλους και θεραπευτές, αφιερωμένα στην πολυπόθητη για όλους τους ανθρώπους, ευτυχία. Αυτό λοιπόν είναι και το θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα.
Στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα κτλ. Με δυο λόγια, ένα ακριβό αμάξι, ένα μεγάλο σπίτι, μια δουλειά με κύρος και πολλά χρήματα, μια καλή κοινωνική θέση, αυτά συντείνουν την ευτυχία για μερικούς ανθρώπους. Είναι όμως έτσι; Φυσικά και όχι! Στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που αποκτά όλα όσα είχε θέσει ως στόχο, δε γίνεται ευτυχισμένος, απλά θέλει ακόμα περισσότερα.
Ορίζοντας την έννοια της ευτυχίας σε ένα γενικό πλαίσιο, θα λέγαμε ότι είναι το αίσθημα εκείνο της ευδαιμονίας και της ικανοποιήσης που αντλούμε όταν κάνουμε κάτι που μας χαροποιεί. Από τον παραπάνω ορισμό και μόνο, εύκολα καταλαβαίνουμε πως ο καθένας από εμάς βρίσκει την ευτυχία σε διαφορετικά πράγματα.  Όπως και να έχει, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή, μόνο ευτυχισμένες στιγμές και πως πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες που μόνο με υπομονή και αυτοπεποίθηση έχουμε την ικανότητα να τις ξεπεράσουμε.
Να περνάτε καλά. Να χαμογελάτε πάντα. Αυτό είναι αληθινή ευτυχία. ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου