stardoll-in-glam

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Earth Hour

                                                   Earth Hour

 

    Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την επίδραση στο κλίμα:

Μείωσε την ποσότητα του κρέατος που τρως, έστω και με ένα γεύμα την εβδομάδα! Η εντατική εργοστασιακή γεωργική δεν είναι μόνο σκληρή για τα ζώα, αλλά είναι μια σημαντική αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη!
Γιατί οδηγάς, όταν μπορείς να περπατήσεις! Πήγαινε με το ποδήλατο ή με τα πόδια αντί να ζητήσεις να σε πάνε με αυτοκίνητο.
Φύτεψε ένα δέντρο.
Αγόρασε τοπικά τρόφιμα και προϊόντα και μείωσε την ανάγκη για καύσιμα μεταφοράς.
Περίμενε μέχρι να έχεις πολλά ρούχα για πλύσιμο πριν χρησιμοποιήσεις το πλυντήριο ρούχων. Μην χρησιμοποιείς το πλυντήριο για ένα πράγμα μόνο και μόνο επειδή είναι το αγαπημένο σου πουκάμισο.
Σβήσε τα φώτα όταν φεύγεις από το δωμάτιο. Χρησιμοποίησε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας στο δωμάτιό σου.
Να ντύνεσαι ζεστά στο σπίτι σου όταν κάνει κρύο, αντί να ανεβάζεις τη θέρμανση.
Διάδωσέ το! Μοιραστείτε συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας με τους φίλους και την οικογένεια.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, την Ώρα της Γης, για να δείξουν πώς θα επιλύσουμε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Έλα να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας!

Τι είναι η Ώρα της Γης;

Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια έκκληση για δράση σε κάθε άτομο, κάθε επιχείρηση και κάθε κοινότητα σε όλο τον κόσμο να σηκωθεί, να αναλάβει την ευθύνη, να εμπλακεί και να χαράξει την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον.
Προσκαλέστε φίλους να συμμετέχουν στο κίνημα.

Θα σβήσω τα φώτα για την Ώρα της Γης

Βάλε τικ στο κουτί για να συμμετάσχεις και να λάβεις το δώρο σου.

Τι είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη;

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει αλλαγές στον καιρό, τις βροχοπτώσεις, τη στάθμη της θάλασσας - όλα με μεγάλες επιπτώσεις για τη ζωή στη Γη!

Τι την προκαλεί;

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται κυρίως από αέρια θερμοκηπίου που παράγονται από εργοστασιακή γεωργική και καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας.


                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου